حزب اللهی کیست؟
حزب اللهی از دیدگاه قرآن چه کسی است؟و آیا قرآن نسبت به ایشان توجه خاصی دارد؟ حال وظیفه ی حزب اللهی ها چیست؟
حزب به چه معناست؟
حزب در ادبیات فارسی و عربی از پیشینه زیادی برخوردار است. حزب در لغت به معنای جماعتی از مردم، پیروان و هم مسلکان شخص، بهره و قسمت آمده است. راغب اصفهانی در المفردات در تبیین مفهوم قرآنی آن بر این باور است که حزب به جماعتی اطلاق می شود که با شور و حماسه از آرمان های مشترک خود دفاع کنند: «الحزب جماعه فیها غِلَظ.» و گفته شده است که با توجه به ادبیات و مفاهیم قرآن کریم «حزب تجمع گروهی است که بر اندیشه و هدف واحدی توافق داشته باشند و از آن با حمیت دفاع کنند.»( حسن مصطفوی، التحقیق فی کلمات القرآن، تهران، دارالکتب الاسلامیه، ۱۳۶۱)
خصوصیات حزب اللهی ها از دیدگاه قرآن موارد زیر می باشد که نشان از توجه خاص قرآن نسبت به آن می باشد:
۱- رها شدن از ولایت طاغوت
در سوره مبارکه مائده آیه ۵۱ داریم که : «یا أَیهَا الَّذینَ آمَنُوا»؛ اى کسانیکه ایمان آوردهاید، «لا تَتَّخِذُوا الْیهُودَ وَ النَّصارى أَوْلِیاءَ»؛ یهود و نصارى را (یهودیان و مسیحیان را) اولیاء خود نگیرید.
۲- «أَذِلَّهٍ عَلَى الْمُؤْمِنینَ» در مقابل مؤمنان فروتن هستند.
۳- «أَعِزَّهٍ عَلَى الْکافِرینَ»؛ در مقابل کافران و دشمنان دین و مخالفان دین و مخالفان قرآن تأثیرناپذیر و سربلند هستند.
۴- یجاهِدُونَ فى سَبیلِ اللَّهِ»؛ خاصیت دیگرشان این است که بىامان و بدون قید و شرط در راه خدا جهاد و مجاهدت مىکنند؛ همچنانکه در آیه هست: «وَ لا یخافُونَ لَوْمَهَ لائِمٍ»
وظایف حزب اللهی ها
۱- نقش الگویی: یک حزب اللهی نمونه یعنی یک الگوی اخلاقی و رفتاری، یک انسان ارزشی، یک مسلمان و مؤمن واقعی.
۲- تبعیت و حمایت از حق: حزب اللهی واقعی باید دنباله رو حق باشد وگرایش به افرادی خاص او را از این مهم باز ندارد. مدار باید حق وحقیقت باشد ؛ نه گروه ، جناح وخط .
یکی از خصوصیات حزب اللهی نمونه حضور در صحنه است او در هر شرایطی که احساس کند ارزشهای دینی در خطر است، در صحنه حضور مؤثر دارد
۳- اندیشه و تعقل : رویه یک حزب اللهی در تمام جریانات و رخدادهای اطرافش باید بر اساس تعقل ، تفکر وتصمیم گیری عاقلانه باشد ؛ نه تقلید کور کورانه.
۴- نرم خویی و سعه صدر: یک حزب اللهی واقعی باید به پیروی از رسول خدا وائمه اطهارعلیهم السلام مظهر نرم خویی وسعه صدر باشد تا بتواند با صرف صبر و تحمل، در جذب هرچه بیشتر دیگران ؛ حتی مخالفان ، موفق عمل کند.همانطور که خداوند تبارک وتعالی به رسولش می فرماید: فَبِما رَحْمَهٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَ لَوْ کُنْتَ فَظًّا غَلیظَ الْقَلْبِ …»
۵- عشق و اطاعت از رهبری: یکی از ویژگی های یک حزب اللهی نمونه عشق او نسبت به رهبر و مقتدای برحق است.
۶- روحیه ایثار و فداکاری: حزب اللهی یعنی یک انسان هدفدار. هدفی که فراتر از اهداف مادی و زمین است.
۷- حضور در صحنه: یکی از خصوصیات حزب اللهی نمونه حضور در صحنه است او در هر شرایطی که احساس کند ارزشهای دینی در خطر است، در صحنه حضور مؤثر دارد.
۸- روحیه عدالت خواهی و ستم ستیزی: یکی از ابعاد مهم کارحزب اللهی، عدالت خواهی و ظلم ستیزی در سطح جامعه است.
پرهیز از حزب شیطان
خدا نکند انسان جزو حزب و باند شیطان باشد! چون قرآن از دو حزب نام مىبرد:
۱٫ حزب اللَّه
۲٫ حزب شیطان:
«أَلا إِنَّ حِزْبَ الشَّیطانِ هُمُ الْخاسِرُونَ». « مجادله، ۱۹» ؛ آگاه باشید که حزب شیطان یقیناً همان زیانکارانند.
حزب شیطان کسانى هستند که پیوسته نقشه مىکشند تا کلاه سر مردم بگذارند و به هر نحو شده آنان را دچار خسارت و گرفتارى کنند. در حالى که کسانى که با فکر کار مىکنند داراى حیات الهىاند. شکم و شهوت آنان در اختیار خداست و حالت درندگى و خدعه و حیله و مکر ندارند. حال سوال این است:
انسانى که فکر دارد، چرا شیطانوار زندگى کند و چرا درندگى پیش گیرد؟
نکته ای که نباید فراموش کرد این است که اینکه کسی بگوید من از حزب خدا هستم کافی نیست قرآن دقیقا مشخص کرده که حزب خدا چه کسانی هستند ،گاه در یک اجتماع بشری ظواهر می شود ملاک تشخیص این می شود که مثلا فلانی حزب اللهی است و این می شود وسیله سوء استفاده جزء حزب خدا بودن ریشه می خواهد اعتقاد می خواهد ریسک کردن می خواهد از جان گذشتگی می خواهد نه منفعت طلبی نه دنیا دوستی این چیزها را باید در حزب شیطان جستجو کرد نه حزب خدا .
فرآوری : محمدی
بخش قرآن تبیان
منابع :
پرسمان معارف قرآن
سایت عرفان
فارس نیوز
http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=195540